Gratis overzicht marketing automatisering tools

Deze keer een heel kort blog, gewoon omdat het kan.

Je weet dat mijn expertise zit in je helpen meer uit je bedrijf te halen door slim gebruik te maken van techniek, en dan specifiek op het gebied van marketing en verkoop automatisering.

Nu krijg ik eigenlijk standaard de vraag:

Wat moet ik nu gebruiken?

Dat vind ik een heel moeilijke vraag, en ik vergelijk hem wel eens met een garage binnen stappen en aan de verkoper vragen welke auto moet ik kopen.

2 manieren

Er zijn eigenlijk 2 manieren om naar het keuze traject te kijken:

– Je zoekt een oplossing voor een specifiek probleem.

– Je een strategische keuze maken om je bedrijf te ondersteunen in zijn groei.

Voor en nadelen

Manier 1 is het eenvoudigst en het goedkoopst, maar heeft een aantal gevaren in zich. Stel je zoekt iets om een nieuwsbrief te versturen, dan heb je best veel keus, maar is het niet zo moeilijk om te kiezen. Het gevaar zit hem er alleen in dat het nieuwsbrief systeem straks niet samenwerkt met je webshop, je social media, of je CRM systeem. Voor je het weet heb je dan 3 databases met klantgegevens of losse systemen die niet met elkaar samenwerken en een integrale actie niet uit te voeren is. Vind je dit van latere zorg, geen enkel probleem, je kan dan met de lijst kijken welke software je gewenste probleem oplost.

Manier 2 is wat lastiger hierdoor ook wat duurder, maar levert je, zeker op langere termijn, veel besparingen en voordelen op. Je gaat hierbij uit van je eigen bedrijf, je bedrijfsprocessen en wat je kunt en zou willen ondersteunen. Dit vergt wat meer inzicht in je bedrijf en de mogelijkheden die er zijn op automatiseringsgebied, maar stelt je wel in staat om software uit te zoeken die je daadwerkelijk ondersteund bij je processen en goed samenwerkt.

Heb je als voorbeeld een webshop, dan is het wel zo makkelijk dat er een koppeling is met de financiƫle administratie en een betaalsysteem. Verkoop of marketing technisch zou jij toch ook willen weten of iemand gereageerd heeft op je mailing of nieuwsbrief, en of hij op je website is geweest?

Ook in dit geval kan de lijst handig zijn, omdat je in ieder geval een goed beeld krijgt van wat er allemaal mogelijk is.

Gratis overzicht

Wij hebben voor jou een lijst samengesteld niet alleen van de meest gebruikte, maar ook van de meest innoverende oplossingen die er op dit moment zijn, en die we zelf ook gebruiken om tot een advies te komen. Je kan deze lijst gratis downloaden als je je naam achterlaat op onze site crmsupport.nl

Doe er je voordeel mee

0
  Gerelateerd: